Kung Fu FITNESS

Screen shot 2015-06-20 at 7.54.01 PM_upscaledNyhet för hösten är Kung Fu FITNESS där vi gör en kortare men mer intensiv episk fitness träning. Allsidig konditions- och styrketräning för hela kroppen. Rörelserna och övningarna har plockats ihop av Alexander med inspiration ur Shaolin Kung Fu, Tai Chi och QiGong och diverse kampsporter. En timme där vi tränar bl.a. sparkar, slag, kondition, balans och uthållighet.

En stor skillnad mellan från yogatimmarna och denna är att vi här även gör diverse hopp och sparkar, vilket inte hör till yogan. Detta lämpar sig därför nödvändigtvis inte dig som har eller haft skador i knä eller höfter (tag kontakt om du är osäker). Rörelserna hålls på en så pass grundlig nivå att du som galant hänger med på Power Yogan lugnt kan delta i den här mångsidiga och inspirerande fitness timmen. Ingen tidigare erfarenhet av kampsporter krävs! Vi börjar i lugn takt på hösten och ökar träningen efterhand fram till december! Regelbunden träning är nyckeln till framgång!

Vi gör flera set med olika träningar som t.ex.: armpressar (olika stilar), slag, sparkar, balanseringar, ställningar, former och core övningar.

Screen shot 2015-06-20 at 7.53.21 PMShaolin Kung Fu är ett samlingsnamn för de kinesiska stridskonster som har sitt ursprung och räknar sin härstamning från det buddhistiska Shaolintemplet i Kina. På timmen övar vi inte stridstekniker för sig, men använder dem som inspiration för gymnastiken.

Vi tränar allting från uthållighet till styrka och flexibilitet i ben, armar och centrum. Vi tränar barfota på yogamattor i mjuka kläder och kommer att svettas!

Intensitivitet: 4-6/5 (varierande timme)

Måndagar kl 19:45 – 20:35 med start 24.8.2015 kl 19:45

Comments are closed