Ashtanga Yoga

IMG_4392En traditionell yogadisciplin för dig som vill uppleva djupare dimensioner av livet och vardagen. En renande asana övning för både kropp och själ där du utvecklar en yogarutin för din egen övning (hemma eller på mysore eller öppen studio). Timmarna är som vanligt öppna för alla intresserade och är således inte en sluten grupp.


Ashtanga Half-primary

En ledd ashtangatimme för nybörjare i ashtanga. Du har möjligen gått en ashtanga grundkurs eller besökt ett par Vinyasa I timmar och är bekant med yoga och behärskar solhälsningar. Vi går igenom halva ashtanga serien (half primary) och lär oss mantror, vinyasor och fundamentala-, stående- och sittande serien samt slutrörelser. Vi hinner inte med allting under en timme, så timmarna struktureras lite olika varje gång. För mer individuella assisteringar och korrigerinar besöker du mysore timmar där läraren hinner hjälpa till, och du lär dig serien att göra på egen hand. Även om detta är en nybörjargrupp behöver du tidigare yogaerfarenhet för att delta i denna ledda timme.

IMG_4403Ashtanga Mysore
Egenträning av ashtanga serien med assistans av lärare. Vi börjar öppningmantran samtidigt och jobbar därifrån på egen hand vidare med ashtanga asana serien som börjar med solhälsning A och solhälsning B. Ashtangayoga enligt Sri K. Pattabhi Jois tradition. Enligt denna tradition gör vi ashtangasekvensen i takt med vår egen andning (vinyasa). Vi memorerar ordningen och lär oss namnen på alla asanas. Vi tar inte nya positioner när vi själva tycker utan väntar tills läraren visar oss nästa övning. Behöver du modifiera en övning, fråga din lärare. Känner du dig osäker på ordningen i sekvensen, fråga läraren. Serien finns att få på papper om man glömmer bort vilka ställningar som kommer i vilken ordning. Då man är färdig med sin träning vilar man en stund i död mans ställning (savasana) och sakta avlägsnar sig. Att lära sig alla vinyasor (andning + rörelse) kräver tid och övning, och är inte något du behöver behärska för att delta i den här timmen. “Do your practice and all is coming”.

Comments are closed